Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011


ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ « ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»
          Μπορεί δημόσια, τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη να ρίχνουν το ανάθεμα στους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη χώρα και επιδιώκουν τη χρεωκοπία της, ωστόσο στο παρασκήνιο, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεργάζεται με τους οίκους αυτούς, αλλά τους προσλαμβάνει ως συμβούλους και τους χρυσοπληρώνει για να της δίνουν συμβουλές, γύρω από διάφορες κινήσεις που κάνει.
            Για να είναι μάλιστα οι σχετικές κινήσεις της πιο αποτελεσματικές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προσλαμβάνει έναν οίκο ως σύμβουλο, ούτε δύο, αλλά και τους τρείς μαζί!!!
            Ενα παράδειγμα: Στο πλαίσιο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και με στόχο να γίνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πιο ελκυστικό για τους υποψήφιους μνηστήρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να τιτλοποιήσει μέρος των στεγαστικών του  δανείων. Ε, λοιπόν, την ώρα που οι τρείς οίκοι αξιολόγησης χαρακτήριζαν « σκουπίδια» τα ελληνικά ομόλογα και έριχναν τις βαθμολογίες των ελληνικών τραπεζών, η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτή διοίκηση του Ταμείου προσέλαβαν ως συμβούλους για τη διαδικασία της τιτλοποίησης και τους τρείς.
            Αμοιβή για τη « Moodys» 155.000 ευρώ, για τη «Fitch» 125.000 ευρώ και για τη « Standard & Poors» 118.000 ευρώ.
            Αλήθεια, εσείς πως θα ονοματίζατε αυτή την περίεργη και σιαμαία σχέση μεταξύ του πολιτικού και του « οικονομικού αξιολογητή», ή όπως σωστά τον μαθαίνει ο πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών, καπιταλιστή;  
            Κατά την ταπεινή μας γνώμη αυτή η σχέση λέγεται:
            Διαπλοκή: εκ φύσεως – Διαφθορά: εκ πεποιθήσεως. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το σύστημά τους. Το μόνο που του αρμόζει είναι ρήξη και ανατροπή.


                                                                                    Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
                                                                                          ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: