Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Θα πληρώνονται οι αεροδιακομιδές της Πολεμικής Αεροπορίας

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Θα πληρώνονται οι αεροδιακομιδές της Πολεμικής Αεροπορίας
Κάθε φορέας, ακόμη και δημόσιος, που επιθυμεί τη συνδρομή των υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να πληρώνει, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, από την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, στην Ελευσίνα, την οποία επισκέφθηκε συνοδευόμενο από τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα.

«Η Πολεμική Αεροπορία, αυτή τη στιγμή έχει ένα σοβαρό έλλειμμα στον λειτουργικό προϋπολογισμό της, εξαιτίας της μη καταβολής των χρημάτων από άλλους φορείς στο θέμα της αεροδιακομιδής. Όπως λέω χαρακτηριστικά -και αυτό το κάνουμε και θα το κάνουμε πράξη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πολεμική Αεροπορία- η εποχή του 'τζάμπα' έχει περάσει» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Κάθε φορέας, ακόμα και δημόσιος φορέας που θέλει τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πληρώνει. Δεν είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ αυτή τη στιγμή να χρωστάει 65 εκατομμύρια στην Π.Α, όπως και άλλοι δημόσιοι φορείς, πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προϋπολογισμοί των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε από την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, όπου εδρεύουν τα Canadair, ότι θα εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, «στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη δημοσιονομική συγκυρία, με γνώμονα λύσεις έξυπνες, μικρότερων, πιο ευέλικτων, πιο οικονομικών, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικών πυροσβεστικών αεροσκαφών».

Ακόμη, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι θα προσπαθήσει, από την πλευρά του, να αμβλυνθεί η μισθολογική μείωση, που προβλέπει η περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης κατά 20%. Επίσης, θα διασφαλιστούν στο ακέραιο τα οδοιπορικά εκτός έδρας των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διυπουργική απόφαση, που έχει ήδη υπογραφεί, για την επέκταση κατά 20 μέρες των οδοιπορικών του πολιτικού προσωπικού.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: