Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για τον εντοπισμό αερίου και πετρελαίου σε Ν. Κρήτη και Ιόνιο



Αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σ΄ολόκληρο το Ιόνιο.
Όπως δήλωσε, στο «Βήμα», ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης η κυβέρνηση προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα ώστε στις αρχές Αυγούστου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται και η στελέχωση της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει την εποπτεία των ερευνών αλλά και της αξιοποίησης των ευρημάτων στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η επιτροπή αυτή να στελεχωθεί με ειδικευμένος επιστήμονες, χωρίς κομματικές ταυτότητες. Τα τρία από τα επτά μέλη της θα τοποθετηθούν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα τέσσερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Η νέα, Εταιρία, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με κεφάλαιο ενός εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: