Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί

Απέκλεισαν το νέο λιμάνι της Πάτρας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι του κλάδου με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.


Στον αποκλεισμό του νέου λιμανιού της Πάτρας προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί. Οι αυτοκινητιστές παρέταξαν τα οχήματά τους, αφού τους έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης, σχεδιάζουν να ανοίξουν αύριο τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ενώ από Δευτέρα προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δημόσιων υπηρεσιών.
Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε αποκλεισμό του αεροδρομίου "Μακεδονία". Περίπου 500 οδηγοί ταξί παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων. Για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.
Οι αυτοκινητιστές αποχώρησαν από το αεροδρόμιο και το απόγευμα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους για αύριο.
Με μηχανοκίνητη πορεία συνέχισαν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά. Η αυτοκινητοπομπή των ταξί ξεκίνησε από την έδρα του ραδιοταξί "Ερμής" και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης". Τα ταξί με χαμηλή ταχύτητα, κορνάροντας συνεχώς.
Κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι ιδιόκτητες ταξί του Ηρακλείου. Χθες το βράδυ προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Οι ιδιοκτήτες ταξί των Τρικάλων σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμπάκας. Στη συνέχεια έφτασαν στο μουσείο όπου και ενημέρωναν τους διερχόμενους. Αμέσως μετά πήγαν στην πιάτσα των ταξί Καλαμπάκας και συναντήθηκαν με τους τοπικούς συναδέλφους τους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Χθες, ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κέρκυρας, ενώ περίπου 150 άτομα προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, με σημερινές της δηλώσεις καταδίκασε το όσα έλαβαν χώρα στο νησί. "Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου βουλευτές προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να μεταφερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα τους προς την Βουλή και την κυβέρνηση. Με τις ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κάποιων ιδιοκτητών ταξί, όλες αυτές οι προσπάθειες ακυρώνονται, κυρίως στο επίπεδο της κοινωνίας", υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: