Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Νέο μισθολόγιο και εφεδρεία: Στην τελική ευθεία

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Νέο μισθολόγιο και εφεδρεία: Στην τελική ευθεία
Ριζικές αλλαγές για τις αμοιβές και την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα επέλθουν με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο Δημόσιο θα παρουσιαστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα βάσει και της πρόβλεψης που υπάρχει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με στόχο να αποτελεί νόμο του κράτους από τον Σεπτέμβριο.

Βασική αρχή θα είναι - όπως έχει εξαγγελθεί - ο εξορθολογισμός των ανισοτήτων που εμφανίζουν οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων από υπουργείο σε υπουργείο και η κατάργηση δεκάδων επιδομάτων, στα οποία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι μισθολογικές διαφορές.

Ωστόσο, με το νέο καθεστώς θα υπάρξει ανατροπή και στη βαθμολογική εξέλιξη, η οποία θα ταυτιστεί πλέον με την εξέλιξη στα μισθολογικά κλιμάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των συναρμόδιων υπουργείων είναι η καθιέρωση 8 ή 9 βαθμών και ειδικότερα των 5 βαθμών, που σήμερα ισχύουν με ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν 6, καθώς και ακόμη τριών βαθμών για όσους καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Αυστηρές διαδικασίες θα προβλέπονται για την προαγωγή των υπαλλήλων σε υψηλότερο βαθμό και ως εκ τούτου και τη μισθολογική τους ωρίμαση.
Από κόσκινο θα περνούν και όσοι επιδιώξουν να καταλάβουν κάποια από τις 29.000 θέσεις ευθύνης. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις που θα διενεργούνται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών.

Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ. Στις προτεραιότητες είναι και το θεσμικό πλαίσιο για το πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ που θα καταργηθούν ή συγχωνευθούν. Βάσει του Μεσοπρόθεσμου δεν αποκλείονται απολύσεις, ενώ οι πλεονάζοντες θα ενταχθούν στη συνέχεια στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας και θα λαμβάνουν για ένα χρόνο το 60% των αποδοχών τους εφόσον όμως κριθούν ικανοί από το ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: