Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

CNN: "Γιατί οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, φοβισμένοι και παγιδευμένοι"

 CNN: "Γιατί οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, φοβισμένοι και παγιδευμένοι"
 

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι για ακόμα μία μέρα η Ελλάδα λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες ενώ μέσα στην Βουλή οι βουλευτές ψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο.

Το CNN πάλι, σε ένα άρθρο του με τίτλο «Γιατί οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, φοβισμένοι και παγιδευμένοι» επισημαίνει «Εάν η σχεδόν τραγωδία που εκτυλίσσεται στους δρόμους της Αθήνας, δεν είχε τόσο τραγικές συνέπειες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κωμωδία….!»

Μάλιστα ο αρθρογράφος παρομοιάζει τους Έλληνες με μία σκηνή από την ταινία του Mel Brook«Blazing Saddles». Σε αυτήν όπως ο ίδιος λέει ότι «ο χαρακτήρας  του Cleavon Little, είναι αντιμέτωπος με ένα οπλισμένο πλήθος που θέλει να τον πετάξει έξω από την πόλη.  Για να ξεφύγει στρέφει το όπλο προς το κεφάλι του και απειλεί να αυτοκτονήσει εάν πρώτα ο όχλος δεν αφήσει κάτω τα όπλα του».
Το BBC έχει τίτλο «Ελληνική κρίση: To ελληνικό Κοινοβούλιο αντιμέτωπο με την απόφασή της για νέα σκληρά μέτρα». Στο ρεπορτάζ αναφέρονται αναλυτικά τα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των διαδηλωτών όπου όπως αναφέρουν υπάρχουν καταγγελίες για υπερβολική χρήση δακρυγόνων και βίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι με τραύματα αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.
Oι «New York Times» στο κείμενο «To ελληνικό Κοινοβούλιο αναμένεται να υποστηρίξει την υλοποίηση του σχεδίου λιτότητας» ο δημοσιογράφος τονίζει ότι «Οι αλλαγές είναι βαθύτατα αντιδημοφιλής  στην Ελλάδα, όπου οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να ξεπεράσει τον ευρύτατο σκεπτικισμό για το αν θα πραγματοποιήσεις τις περικοπές στον προυπολογισμό, απολύσεις αύξηση της φορολογίας και αναγκαστικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αρχίζοντας με ψηφοφορία την Πέμπτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: