Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σοκ από τον εφαρμοστικό στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ




Σοκ και  δέος προκάλεσε την Παρασκευή στην κοινοβουλευτική  ομάδα του ΠΑΣΟΚ η δημοσιοποίηση  του εφαρμοστικού νόμου από την  ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Όσο και αν οι βουλευτές ανέμεναν τη σφοδρότητα των νέων μέτρων, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι επακριβώς περιελάμβανε. Οι αντιδράσεις αναμένονται εξίσου έντονες, αφού σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους περισσότεροι από πέντε βουλευτές παραδέχονται ότι έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μια αν ψηφίσουν απελευθερώνεται η πέμπτη δόση και από την άλλη δεν ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη δυσφορία των ψηφοφόρων τους.

Την επόμενη εβδομάδα, οπότε και  θα ανοίξει η συζήτηση στη Βουλή, η πιο σκληρή κριτική θα έλθει  από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται να ζητήσουν την παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νυν υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων. Ήδη ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ότι θα επικοινωνήσει με τον επίφοβο για καταψήφιση του Μεσοπροθέσμου, βουλευτή κ. Θωμά Ρομπόπουλο, ώστε να καταφέρουν μια συνάντηση. Ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, φανερά απογοητευμένος από τον τρόπο που έχει διαπραγματευτεί μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα.

Μέσα  στην ερχόμενη εβδομάδα κρίνονται πολλά. Το σενάριο των εκλογών επανέρχεται  και όλα εξαρτώνται από το πόσοι  βουλευτές θα καταψηφίσουν το επίμαχο  νομοσχέδιο. Η πιθανότητα να περάσει  το νομοσχέδιο και παρ’ ολαυτά να πέσει η κυβέρνηση θεωρείται υπαρκτή, αφού αν καταψηφίσουν τρεις βουλευτές η κυβέρνηση θα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο πολιτικό πρόβλημα μέσα στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: