Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος

Ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος. Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2013 και άφησε υποσχέσεις για μελλοντικές διορθωτικές κινήσεις, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας»


 

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της χθεσινής ψήφου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση μιας "σκληρής μάχης" για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας.
Μίλησε για μάχη σε δύο μέτωπα, στο εσωτερικό "για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες" και στην Ε.Ε. "για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας [..] τη χρηματοδότηση [...] και να καταστήσουμε διαχειρίσιμο το χρέος".
Χαρακτήρισε σκληρό, ασταθές και συχνά αμήχανο το διεθνές περιβάλλον, προσθέτοντας όμως ότι "ξέρουμε που πάμε". Δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και επισήμανε ότι η απόφαση για την εγγύηση "με κάθε τρόπο" της σταθερότητας της πορείας της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο εφαρμοστικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια: