Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις και παραίτηση Γ. Φλωρίδη



«Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά μόνον ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας (...) Δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων, στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού, επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο βουλευτής Κιλκίς.
Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κάνει λόγο για «αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα».
Στη ΝΔ χρεώνει «πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, που ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας».
«Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» σημειώνει και προσθέτει πως οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας».
Κλείνοντας την επιστολή σημειώνει πως υποβάλλει την παραίτηση του από βουλευτής έχοντας απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: