Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011


ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ...
            Αποκάλυψη της γύμνιας σε θέσεις γιατρών στις υγειονομικές μονάδες στο Βόρειο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αποτελεί η « πρόσκληση ενδιαφέροντος» για « εθελοντική στελέχωσή» τους από « γιατρούς του ΕΣΥ όλων των βαθμίδων, επικουρικούς και πανεπιστημιακούς γιατρούς» τη θερινή περίοδο.
            Η πρόσκληση αναφέρει: « Οπως γνωρίζετε, τους θερινούς μήνες από 15 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της τουριστικής κίνησης και της αύξησης του πληθυσμού αναφοράς, παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στην παροχή των ιατρικών υπηρεσιών στη νησιωτική περιοχή του Αιγαίου, λόγω της ήδη υπάρχουσας υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό» και καλεί τους γιατρούς « που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε μια απ’ τις υγειονομικές μονάδες από μια βδομάδα έως και ένα μήνα».
            Και τώρα το πιο ωραίο. Τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής θα καλυφθούν απ’ το νοσοκομείο υποδοχής, ενώ οι πρόσθετες εφημερίες θα καλυφθούν είτε απ’ το νοσοκομείο υποδοχής ή απ’ τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια.
            Με αυτόν τον τρόπο  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της στον τομέα της υγείας  – και όχι μόνο ο Λοβέρδος – επιχειρεί να καλύψει τα κενά με την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών από άλλους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους οποίους συνολικά τους βρίσκει και...πλεονασματικούς!!!
            Ο εθελοντισμός δια πάσαν νόσον...ξανά στην επικαιρότητα λοιπόν. Αυτά που λέγαμε εδώ και καιρό επιβεβαιώνονται πλήρως. Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι ζήτημα συνολικής πολιτικής. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διότι αν αυτή είναι η « μεσοπρόθεσμη» πολιτική τους φανταστείτε τι έχει να γίνει με την « μακροπρόθεσμη» πολιτική τους. Θα μας αφανίσουν. Θα μας εξοντώσουν. Θα μας πεθάνουν. Είναι αδίστακτοι. Είναι ανάλγητοι. Κάθε μέρα που περνάει γίνονται ακόμα  περισσότερο επικίνδυνοι. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Πάει τελείωσε. Παίζουν με την ίδια μας την ζωή. Τη ζωή των παιδιών μας.
            Οι ώρες είναι κρίσιμες. Για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι ο παριανός λαός θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά σε όσους επιδιώκουν να τον ξεγελάσουν και να τον αδρανοποιήσουν. Κανείς πλέον, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του μετά από έξι μήνες αναβλητικότητας, αναμονής, υπομονής, υποσχέσεων και ψεμάτων. Τέρμα πια η κοροϊδία. Δεν πάει άλλο. Οργανωμένη αντίδραση εδώ και τώρα.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΥΣ ;ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ...
                                                                                                                                   26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: