Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Παρακράτος δίχως την στήριξη κράτους δεν υπάρχει»

 


Την καταγγελία ότι το τελευταίο διήμερο υπήρξε οργανωμένο πολιτικά και μελετημένο επιχειρησιακά σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο, από τη μία να φοβηθεί ο λαός ενόψει της πέμπτης δόσης του δανείου και παράλληλα να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τους αγώνες, έκανε η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε αποκλειστικά στο κλίμα που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διήμερο, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας και των συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης.

Το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν, είπε η γραμματέας του Κ.Κ.Ε. και εξέφρασε αμφιβολίες, για το κατά πόσο η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα αποκαλύψει την αλήθεια, τονίζοντας ότι «αν βγει η αλήθεια τότε θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στον κ. Παπουτσή.

Επίσης, η κα Παπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποίησε το πολυφωνικό και θολό κίνημα των αγανακτισμένων και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με το λαϊκό κίνημα.

«Το δεύτερο σχέδιο», είπε η κα Παπαρήγα, «ήταν ότι σε μια πανελλαδική απεργία θα δημιουργούσαν σκηνικό, όπου “Αγανακτισμένοι” θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει στην πλατεία Συντάγματος και να περάσει η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή. Να δείξουν δηλαδή, ότι οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν το ταξικό κίνημα, δεν θέλουν το ΚΚΕ ή για να δώσουν αφορμή σε ορισμένους να πουν ότι το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό ήταν γνωστό από μέρες στο κόμμα της και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία.

Στην ερώτηση γιατί δεν ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Παπουτσή, η κα Παπαρήγα είπε ότι «και να παραιτηθεί, θα έρθει κάποιος άλλος, γι αυτό το θέμα είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Στην ερώτηση αν υπάρχει παρακράτος, η κα Παπαρήγα είπε ότι το επίσημο κράτος συγκροτεί μηχανισμούς που τους εμφανίζει ως αυθόρμητους κλπ. «Παρακράτος δίχως την στήριξη κράτους δεν υπάρχει», είπε η Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται για να πηγαίνουν σε γήπεδα ή σε συγκεντρώσεις ως προβοκάτορες.

«Διασυνδέονται, πολιτική, ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα και εναντίον του κινήματος», υπογράμμισε.
Για την επόμενη ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κα Παπαρήγα είπε ότι ο λαός μπαίνει σε πιο βαθύ τούνελ, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει για το πολιτικό σύστημα ως υποκατάστατο των εκλογών και ως «προπέτασμα για να κρύψει τη μπόχα» και επανέλαβε τη θέση του Κ.Κ.Ε. για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: