Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Άρχισε το ξεπούλημα της χώρας

ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης καθώς και Οργανισμοί Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη «φουρνιά» των αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

"Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει κληρωθεί η πρόσληψη όλων των συμβούλων προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις» είπε ό Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλώτης.
Ο κ. Πεταλωτής ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού φορέα με τον τίτλο «Ταμείο Δημόσιας Περιούσιας» στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα χαρτοφυλάκια αξιοποίησης του δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο, είπε ότι περιλαμβάνει μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για φέτος και 22 δισ. για την τετραετία 2012 - 2015 και η σύνταξη του θα ολοκληρωθεί μετά τις επαφές του πρωθυπουργού με του πολιτικούς αρχηγούς.
Στο μεσοπρόθεσμο θα συμπεριληφθούν επίσης πρωτοβουλίες για τη μείωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα (μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, μείωση λειτουργικών δαπανών, μείωση αμυντικών δαπανών), την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών και εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: