Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Βαρύς φόρος αίματος στην Τρίπολη από τις νατοϊκές επιδρομές

 
 
Ο απολογισμός των θυμάτων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, στην Τρίπολη και τα προάστιά της, ανέρχεται πλέον στους 19, όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το κρατικό κανάλι της Λιβύης, εμφανίζοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα αμάχων με τραύματα στο κεφάλι.

Τα πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο τις πιο άγριες επιδρομές κατά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην περιοχή που βρίσκονται τα κτήρια του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογένειάς του, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως είναι «αναπόφευκτο» να εγκαταλείψει την εξουσία ο Λίβυος ηγέτης.

«Δεκαεννέα πολίτες μετατράπηκαν σε «μάρτυρες» και 150 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη και στα προάστια», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Τζαμαχιρίγια προβάλλοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα από τρεις νεαρούς πάνω σε φορεία, κατασκονισμένους με τραύματα στο κεφάλι.

Κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν και ότι τα θύματα ήταν άμαχοι, κάτοικοι της περιοχής.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ο στόχος ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούσαν ορμητήριο για επιδρομές εναντίον του λαού της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: