Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Όλι Ρεν: Εξετάζεται εθελοντική αναδιάταξη του ελληνικού χρέους

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, ο αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές...  Υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Όλι Ρεν απέκλεισε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει επιμήκυνση σε εθελούσια βάση, καθώς η Ελλάδα έχει αρχίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων
Ο Όλι Ρεν μιλώντας στη γαλλική οικονομική εφημερίδα τόνισε ότι η «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους αποκλείεται και ότι μόνο η «αναδιάταξη» (δηλαδή η παράταση της ωρίμανσής του) συζητείται.
Την Τρίτη σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Φινλανδός επίτροπος αναφέρθηκε στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημειώνοντας ότι αυτή η επιλογή είναι «μη σοβαρή» και ότι θα ήταν «ασύμφορη» τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Απέδωσε ακόμα την εκδήλωση της κρίσης στην απόφαση της Γαλλίας και της Γερμανίας να αποδυναμώσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2003, σημειώνοντας ότι η κίνησή τους αυτή φούσκωσε τα ελλείμματα.
Γιούνκερ: Επιμένει στην επιμήκυνση
Από τη μεριά του ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του την Τρίτη, ανέφερε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να χορηγήσει την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα και πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά αν ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για να αρχίσουμε ένα νέο πρόγραμμα».
«Πρέπει να αποφασίσουμε με το ΔΝΤ αν στο τέλος του Ιουνίου η δόση μπορεί να χορηγηθεί, ναι ή όχι. Το ΔΝΤ ζητά οικονομική εγγύηση για τους επόμενους 12 μήνες», είπε.
Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε τη στήριξη του σε μία ενδεχόμενη αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, εννοώντας ότι θα μπορούσε να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων και η μείωση των επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: