Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πατριώτες

του Δημήτρη Δανίκα

Επειδή μόνο για το 2010 διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή της αστρονομικής τάξεως των πέντε δισεκατομμυρίων euros. Επειδή αυτό το παχουλό πακέτο ήταν αρκετό να φρακάρει προσωρινά την μαύρη τρύπα. Επειδή έχουν εισπραχτεί μόλις πεντακόσια εκατομμύρια.
Επειδή πλήθος εφοριακών είναι ξεπουλημένοι. Επειδή οι προιστάμενοι των υπηρεσιών είναι ακατάλληλοι και διεφθαρμένοι. Και επειδή αρκετοί μεγαλοφοροφυγάδες είναι με το σύστημα βολεμένοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι πρωθυπουργικές εκκλήσεις περί πατριωτισμού είναι λόγια του αέρα και της αγοραίας τηλεοπτικής επικοινωνίας.
Αυτός επέλεξε να πριονίσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μισθωτούς. Να μαστιγώσει τους ανυπεράσπιστους και νομοταγείς. Αυτούς που θέλουν δεν θέλουν πληρώνουν από το υστέρημά τους την σάπια κρατική μηχανή.
Αυτός επέλεξε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος με την σειρά του επί είκοσι μήνες δεν κατάφερε να αλλάξει και να επαναφέρει σε κανονική λειτουργία τον μηχανισμό της εφορίας. Από εκεί, από το οικονομικό επιτελείο κατασκευάζεται η κρεμάλα και μπαίνουν τα καρφιά στο φέρετρο που θα χώσει την χώρα βαθιά στο χώμα.
Γιατί αντί από τους πρώτους μήνες να αποκρατικοποιήσουν μελετημένα ένα μέρος της Δημόσιας περιουσίας , τώρα καταφεύγουν στο πάρτα όλα και στο ξεπούλημα ακόμα και του αέρα.
Αντί να κόψουν τα ποδάρια των προνομιούχων του Δημοσίου και να συμμαζέψουν το πάρτι που οργιάζει σε κάμποσες υπηρεσίες, όπως λόγου χάριν στην ΕΡΤ, εξακολουθούν να πορεύονται με τα ίδια μέτρα αρπάζοντας από τα πορτοφόλια του κοσμάκη τις τελευταίες του πενταροδεκάρες.
Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε. Εκτεταμένη φοροδιαφυγή όπως πριν. Ακρίβεια ανεξέλεγκτη όπως πριν. Και η μηχανή του Δημοσίου ξεχαρβαλωμένη όπως πριν. Πεθαίνουμε σαν χώρα προκειμένου να μην αγγίξουμε τους πελάτες τους οποίους εξακολουθούμε να ταίζουμε όπως πριν.
Οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε για πατριωτισμό είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Ακατάλληλοι και κατώτεροι των περιστάσεων όπως στην Μικρασιατική καταστροφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: