Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ήττα των Σοσιαλιστών στις τοπικές εκλογές της Ισπανίας

Με αποχή που ξεπέρασε το 50% έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία στις 21:00 ώρα Ελλάδας (20:00 τοπική ώρα), στο πλαίσιο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των exit poll, το κόμμα των Σοσιαλιστών αναμένεται να υποστεί μεγάλη ήττα στις εκλογές, έναντι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που αναμένεται να κερδίσει έδαφος.

O ίδιος ο αρχηγός του κόμματος των Σοσιαλιστών και πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, παραδέχθηκε, σύμφωνα με την El Pais ότι αναμένει «μεγάλες απώλειες στους δήμους και στις αυτόνομες περιοχές».

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα κλίμα εξέγερσης, καθώς μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», κίνημα πρωτόγνωρο για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας, έχουν πλημμυρίσει το δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ισπανία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη Μαδρίτη, τεράστιο πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πουέρτα ντελ Σολ όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των «αγανακτισμένων» νέων έχει γίνει η καρδιά της αμφισβήτησης.

Σε αυτό το ταραγμένο πλαίσιο, δέκα μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, όλες οι πόλεις της Ισπανίας εκλέγουν τα δημοτικά συμβούλιά τους και 13 από τις 17 αυτόνομες περιοχές τα κοινοβούλιά τους.

Η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων, η Γαλικία και η Ανδαλουσία ψηφίζουν σε άλλες ημερομηνίες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, 22:27

Δεν υπάρχουν σχόλια: