Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΓΕΝΟΠ: Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές - Εμείς θα μείνουμε συνεπείς

    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ, αυτό με το οποίο απευθυνθήκαμε στο λαό, γράφει ότι:
«ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51% των μετόχων της ΔΕΗ θα ανήκει στο Δημόσιο».
Αυτό το «τουλάχιστον» δεν μπήκε έτσι τυχαία. Κρύβει ουσία. Γι' αυτό και μπήκε.
Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος του Κινήματος που πήγε η ουσία, του «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%», που μπήκε και με τη δική του υπογραφή;
Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
Εμείς θα μείνουμε συνεπείς.
Η λέξη αυτή χαρακτηρίζει τη διαδρομή μας και όπως δεν αλλάξαμε δρόμο μέχρι σήμερα, ούτε τώρα θα λοξοδρομήσουμε.
Ο δρόμος της συνέπειας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Εμείς αυτόν θα βαδίσουμε.
Υ.Γ.: Μετά την σημερινή εξέλιξη αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή που από τις 4 Απρίλη στείλαμε στον σύντροφο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

 Η επιστολή:
Αθήνα,  04/04/2011               
Προς: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Σύντροφο Γιώργο Παπανδρέου
ΘΕΜΑ: ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Σύντροφε Πρόεδρε,
με μεγάλη αγωνία και ανησυχία πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή μέσω της οποίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε γιατί διαφωνούμε με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και ταυτοχρόνως από καρδιάς και με σεβασμό να σας απευθύνουμε έκκληση να μην συμπεριλάβετε την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Ελληνικού λαού, την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Δημοσίου στον κατάλογο των υπό μετοχοποίηση εταιρειών.
Σύντροφε Πρόεδρε,
γνωρίζετε πολύ καλά την ιδιαίτερη αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού και ως την βάση της ανάπτυξης.
Άλλωστε, αυτή η αναγνώριση είναι που οδήγησε και με τη δική σας σφραγίδα για πρώτη φορά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα να διατυπωθεί η θέση ότι η «ΔΕΗ παραμένει υπό Δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον με 51%»
Με βάση αυτή μας  την προγραμματική θέση που αποτυπώνει την άποψη μας ως σοσιαλιστικό κίνημα απέναντι στα κοινωνικά αγαθά και τις Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, από καρδιάς και στη βάση της κοινής μας διαδρομής σας κάνουμε έκκληση να μην προχωρήσετε στην περαιτέρω μετοχοποίηση.
Επιπροσθέτως σας τονίζουμε ότι περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει και να συμβάλλει οικονομικά, όχι μόνο γιατί η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή αλλά και για έναν επιπλέον λόγο ότι με βάση το Ν.2773 ένα ποσοστό 15% από τα όποια έσοδα της μετοχοποίησης πρέπει να αποδοθεί στον ασφαλιστικό φορέα.
Τέλος σύντροφε Πρόεδρε,
για κάθε άνθρωπο ισχύει το ότι «δεν πουλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά».
Με όλο το σεβασμό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια το κράτος (και εάν δεν παίζονταν απαράδεκτα παιχνίδια από την κυβέρνηση της Ν.Δ.  σε βάρος της ΔΕΗ τα μεγέθη θα ήταν μεγαλύτερα) μόνο από φόρους και μερίσματα εισέπραξε πάνω από 1,5 δις €!
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι και από οικονομική- εισπρακτική άποψη δεν συμφέρει να  γίνει περαιτέρω μετοχοποίηση σας ζητούμε να μην συμπεριλάβετε τη ΔΕΗ στον κατάλογο των επιχειρήσεων από τις οποίες θα αντληθούν – εξευρεθούν τα 50δις.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι οι συχνές επισκέψεις σας και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τη ΔΕΗ που άφησαν άριστες εντυπώσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαψευστούν.
Το κράτος, οφείλει στη ΔΕΗ την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.
Η ΔΕΗ ήταν και πρέπει να παραμείνει ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με το 51% και το Management στο Δημόσιο.
 Σύντροφε Πρόεδρε,
   πριν πάρετε την τελική σας απόφαση παρακαλούμε πολύ να μας δεχθείτε στο γραφείο σας προκειμένου να σας εκφράσουμε και από κοντά τις απόψεις μας.
Με ειλικρινή βαθιά εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: