Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: «Επανάσταση κατά του Μνημονίου και της Τρόικας»


Σε επανάσταση κατά του Μνημονίου και της Τρόικας κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης από τα Προπύλαια, όπου συμμετείχε  στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιούν πανεπιστημιακοί.

Με μια 20λεπτη ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης ξεσήκωσε ρίγη ενθουσιασμού στους χιλιάδες Αθηναίους που κατέκλεισαν τα Προπύλαια με σκοπό να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με αυτή του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού και των καθηγητών πανεπιστημίου που ζήτησαν τον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού απέναντι στη σκλαβιά του Μνημονίου.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ουσιαστικά με το πήγαινε - έλα των πολιτών στην Πανεπιστημίου, η συγκέντρωση των Προπυλαίων και η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα έχουν γίνει ένα. Υπολογίζεται ότι συνολικά ότι στο Κέντρο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20.000.
Ο Μίκης Θεοδωράκης τραγουδώντας το «Ένα το χελιδόνι», είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει και οι ζωντανοί να δώσουν το αίμα τους έτσι ώστε αυτή την ύστατη στιγμή να σώσουμε την πατρίδα από το επιχειρούμενο ξεπούλημα.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχώρησε χωρίς την λαϊκή εντολή στην υπογραφή του Μνημονίου, πράξη την οποία ζήτησε από τον ίδιο τον λαό να ακυρώσει με την διαμαρτυρία του.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν μαζευτούμε 2 εκατ. Έλληνες και φυσήξουμε θα φύγουν από εδώ».
«Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στο κάλεσμα του Μίκη.
Ο κ Μίκης Θεοδωράκης  κάλεσε τον ελληνικό λαό σε ένα λαϊκό ξεσηκωμό, ζητώντας μια ειρηνική επανάσταση  που θα ανατρέψει το υπάρχον αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να χαιρετήσει το νεανικό σκίρτημα των αγανακτισμένων του Συντάγματος το οποίο χαρακτήρισε «γνήσια λαϊκή αντίδραση».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ συμμετέχουν και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από  5.000 Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, για έβδομη συνεχόμενη μέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Λόγω της συγκέντρωσης η λεωφόρος Βασ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος είναι κλειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: