Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Στο Σύνταγμα για τρίτη μέρα οι Αγανακτισμένοι



Για τρίτη συνεχή ημέρα και παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο κέντρο της Αθήνας οι Αγανακτισμένοι, συγκεντρώθηκαν ξανά μπροστά στη Βουλή.

Πολλοί νέοι μαζεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος και με συνθήματα και πανό στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το παρόν έδωσαν την Παρασκευή και μέλη του κινήματος δεν πληρώνω.  

Την τιμητική τους είχαν πάντως πάλι οι… κατσαρόλες τις οποίες οι διαδηλωτές χτυπούσαν ρυθμικά μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, μια ομάδα νέων στο Σύνταγμα ξεκίνησε τη δική της μορφή διαμαρτυρίας στα πρότυπα των Ισπανών, χωρίς φωνές και συνθήματα αλλά με την διάθεση να παραμείνει στην πλατεία μέρα και νύχτα πραγματοποιώντας λαϊκές συνελεύσεις που θα αποφασίζουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Την Παρασκευή πραγματοποίησαν και μία νέα, πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας. Ανδρες και γυναίκες φορώντας άσπρες μάσκες έκαναν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρο από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά.

Ήδη πάντως, οργανώνονται μικρές ομάδες που ζητούν την υποστήριξη του κόσμου αλλά και την βοήθεια του με εφόδια, τρόφιμα, κουβέρτες και κυρίως συμμετοχή με σκοπό η πλατεία Συντάγματος να γίνει η νέα Πουέρτα Ντελ Σολ.

Η ομάδα που διανυκτερεύει με σκηνές στην πλατεία, προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση του «κινήματος» των Αγανακτισμένων, με τεχνική υποστήριξη και ομάδες καθαριότητας. Το βράδυ της Πέμπτης, φρόντισαν να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια μετά την φυγή του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έμεινε ούτε ένα πλαστικό μπουκάλι από την κινητοποίηση της Πέμπτης.

Το απόγευμα της Παρασκευής πάντως, σημειώθηκε ένταση όταν ένας άντρας αποπειράθηκε να φωνάξει το γνωστό σύνθημα κατά των ΜΑΤ. Οι πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: