Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

 

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12.30 το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτη στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησε με διαφορά ενός λεπτού ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Λίγα λεπτά αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο αφίχθησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και τελευταίος προσήλθε ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών καθώς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Λίγο πριν τις 12:40 στην αίθουσα της συνεδρίασης εισήλθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος χαιρέτησε έναν - έναν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το συμβούλιο πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά τις κατ' ιδίαν επαφές του Γ.Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, από τις οποίες δεν προέκυψε η επιθυμητή συναίνεση. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών προκειμένου να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στο Συμβούλιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης προτάσεων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με συναίνεση και ρεαλιστικές θέσεις, η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την τρόικα ακόμα και τα φορολογικά μέτρα.

Την ελπίδα ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα βρουν το πολιτικό θάρρος για να πουν το μεγάλο «ναι» ώστε να υπάρξει μία οικουμενικής αντίληψης σύνθεση που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης .

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση Επιτροπής εξέτασης του δημοσίου χρέους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι πλέον επικίνδυνη για τη χώρα και όσο γρηγορότερα δώσει το λόγο στο λαό τόσο το καλύτερο θα 'ναι για τη χώρα.

Αίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσαν οι δηλώσειε τους Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ στους Financial Times Deutschland, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».

Απαντώντας στον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης παρατήρησε ότι το θέμα είναι πλέον τί απαντά η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις, που όπως σημείωσε, αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, καλώντας έτσι την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: