Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: Αναπόφευκτη μία ελεγχόμενη χρεοκοπία


«Δεν θα αφήσουν η ΕΕ την Ελλάδα σε μία άτακτη αναδιαπραγμάτευση- χρεοκοπία. Όχι γιατί είναι φιλέλληνες αλλά γιατί έχει σοβαρές επιδράσεις και οικονομικές και πολιτικές για το σύνολο και τις ηγετικές δυνάμεις», εκτίμησε η γ.γ. του ΚΚΕ

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία για τη χώρα μας η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν θα αφήσουν η ΕΕ την Ελλάδα σε μία άτακτη αναδιαπραγμάτευση- χρεοκοπία. Όχι γιατί είναι φιλέλληνες αλλά γιατί έχει σοβαρές επιδράσεις και οικονομικές και πολιτικές για το σύνολο και τις ηγετικές δυνάμεις», εκτίμησε η κ. Παπαρήγας σε δηλώσεις της στον Real FM. «Θα πάνε σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία για Ελλάδα, είναι αναπόφευκτη», υποστήριξε και συνέχισε επισημαίνοντας : «Ένα τμήμα του κεφαλαίου να υποστεί ζημιά προς όφελος γιγάντωσης του υπολοίπου. Έχουν ενδιαφέρον να μην χτυπηθούν οι τράπεζες γιατί είναι η καρδιά του καπιταλισμού. Αν γίνει ανεξέλεγκτη μιλάμε για δραματικές εξελίξεις για όλη την Ευρώπη όχι μόνο για την Ελλάδα».

Όσο για την απουσία της από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ παρατήρησε πως πλέον δεν είναι ώρα «ούτε για συζητήσεις, ούτε να καταθέσω απόψεις ούτε να μην καταθέσω, εδώ πια είναι ώρα μεγάλων επιλογών και από την πλευρά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και από την πλευρά του λαού». «Η συναίνεση», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος, «εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία, φαίνεται 24ώρες πριν, δεν είναι θέμα συνάντησης» και υπογράμμισε πως «όσοι θέλουν να συναινέσουν με την κυβέρνηση μπορούν χωρίς ραντεβού».

«Τι θα πει η πατρίδα κινδυνεύει, αν είχαμε εξωτερικό εχθρό να μπαίνει στα σύνορα ... θα παίρναμε τα όπλα να το αντιμετωπίζαμε ...αυτό το κινδυνεύει η πατρίδα είναι πολύ σχετικό. Κινδυνεύει ο λαός, οι εργαζόμενοι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες συνέπειες από την κρίση, ούτε όλοι έχουν το ίδιο συμφέρον από τη διέξοδο από την κρίση.

 Όλοι Θέλουμε να βγούμε από την κρίση αλλά οι μεν θα βγούμε σε βάρος των δε. Δεν υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης και συνάντησης», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας πως «υπάρχουν στιγμές που πρέπει να καταλάβει ο λαός ότι εδώ δεν παίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: