Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Συρία: Χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος σε πολλές πόλεις όλης της χώρας.

Δαμασκός, Συρία 29/04/2011 16:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.-Γερμ. Πρακτ.)

   Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, αψηφώντας τις απαγορεύσεις, διαδήλωσαν σήμερα απαιτώντας την ανατροπή του καθεστώτος στη Δαμασκό, τη Χομς, την Μπανιάς και σε άλλες πόλεις.

    Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των "Νέων της συριακής εξεγερσης" να συμμετάσχουν στην "Παρασκευή της οργής", οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μιντάν, ένα προάστιο της Δαμασκού. Στη Σάκμπα, κοντά στην πρωτεύουσα, ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλές χιλιάδες κάτοικοι κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

    "Κάτω το καθεστώς" ήταν το σύνθημα που επικρατούσε και στη Χομς, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν, για πρώτη φορά απευθείας, μέσω του Ίντερνετ.

    Στην Μπανιάς ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τις 10.000, σύμφωνα με μέλη οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάτοικοι της πόλης αλλά και των γειτονικών χωριών εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στην Ντεράα, την πόλη που έχει γίνει το σύμβολο της εξέγερσης και πολιορκείται από την Δευτέρα από το στρατό.

    Ένας ακτιβιστής είπε ότι στο Ντέιρ Ελ-Ζουρ, 460 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν γκλομπ για να διαλύσουν δύο διαδηλώσεις περίπου χιλίων ατόμων μετά την προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά Αλ-Φαρούκ και Αλ-Οτμάν.

    Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Λαττάκεια όπου μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

    Στο μεταξύ, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου εικονίζονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που τραυματίστηκαν όταν, όπως υποστηρίζει, δέχτηκαν επίθεση στην πόλη Ντεράα. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι για την επίθεση αυτή ευθύνονται "εξτρεμιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις".

   

    Φ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: