Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης» για την πόλη της Παροικίας .

Δήμος Πάρου κατέθεσε εμπρόθεσμα προσχέδιο «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης» για την πόλη της Παροικίας .
(27/4/2011)

          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Πάρος, 26 Aπριλίου 2011                            ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                              

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

          Ο Δήμος Πάρου σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, κατέθεσε εμπρόθεσμα προσχέδιο «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης» για την πόλη της Παροικίας με τίτλο: «ΑΣΤΙΚΗ  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΕΛΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΩΣ ΤΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προσχεδίου του Δήμου Πάρου ανέρχεται σε 4.250.000,00 €.
Η υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης έγινε στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 9 - «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», του Ε. Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.
Η περιοχή στην οποία εστιάζει η πρόταση του Δήμου Πάρου περιλαμβάνει τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο από την περιοχή του αλσυλλίου, του ελεύθερου χώρου εμπρός καθώς και του πεζοδρόμου της Εκατονταπυλιανής, την πλατεία Αγ. Νικολάου, το χώρο εμπρός από το λιμάνι, την οδό της παραδοσιακής αγοράς, τμήμα του κάστρου, την παραλιακή οδό του οικισμού, την πλατεία στη θέση «Μπουνταράκι» και το Αγροκήπιο (πρώην αγροτικό φυτώριο του Υπ. Γεωργίας).
Στόχοι του σχεδίου αποτελούν η εξασφάλιση και δημιουργία υψηλής ποιότητας δημοσίων κοινοχρήστων χώρων, η δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας τους και της λειτουργίας της πόλης, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του χώρου, η βιώσιμη διαχείριση και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους, η προώθηση των νέων τεχνολογιών καθώς και η προώθηση δυναμικών πολιτικών επιμόρφωσης, κατάρτισης και απασχόλησης για παιδιά, η ανάπτυξη τοπικών υποδομών και τέλος η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Το προσχέδιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης όπως κατατέθηκε από τον Δήμο Πάρου είναι πλήρες, απόλυτα σύμφωνο με τις προδιαγραφές που έθετε η πρόσκληση, ρεαλιστικό ως προς το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του και κατά συνέπεια άμεσα επιλέξιμο.
Πιστεύουμε ότι η Πάρος και ειδικότερα η πόλη της Παροικίας, η οποία έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις τόσο σε πολεοδομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αξίζει την χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος, δια μέσου του οποίου θα εξασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρότασή μας θα τύχει της δέουσας αποδοχής και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, ώστε να διασφαλιστεί επί τέλους η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.
                                                                          
                                                                Ο Δήμαρχος Πάρου
                                                              Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: