Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Προβάδισμα 2,1 μονάδες διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Αθήνα, Ελλάδα 23/04/2011 18:42 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   2,1 μονάδες μπροστά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει δυνάμεις ενώ ανοδική είναι η πορεία για ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία με 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3% δεν πιάνουν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

    Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μόλις που ξεπερνά το 51%, ενώ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς όλα τα κόμματα και ειδικά προς την Αριστερά. Στη ΝΔ η συσπείρωση φτάνει το 61,3% έχοντας περιορίσει τις απώλειες προς ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.

    Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, το 14% απάντησε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση ενώ καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει το 8% .

    Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.

    Το 47 % πιστεύει ότι θα γίνει τελικά αναδιάρθρωση του χρέους ενώ το 59 % χαρακτηρίζει «ξεπούλημα» την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας .

        Τέλος το 47 % πιστεύει πως ο Γ. Παπανδρέου μέχρι το τέλος του έτους θα αναγκασθεί να προσφύγει σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: