Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

 

Πεδίο μάχης για ακόμα μία νύχτα η Κερατέα

http://img.protothema.gr/12B121872466C2A51996796F66BC4A90.jpg
Στη κυκλοφορία δόθηκε αργά το βράδυ, η Λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Τρίτης το κλίμα που επικρατούσε στην περιοχή ήταν πολεμικό με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους κατοίκους που διαφωνούν με τη δημιουργία ΧΥΤΑ. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ, βρίσκονταν τις τελευταίες ώρες μέσα στο χωριό, δίπλα σε κατοικημένα σπίτια και χωρίς να λογαριάζουν την παρουσία ηλικιωμένων και ανήλικων παιδιών επιτίθενται με δεκάδες χημικά στους κάτοικους.

Με μεγάφωνα οι κάτοικοι γύριζαν στους δρόμους του χωριού και καλούσαν τους συμπολίτες τους να δώσουν  δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ κατά διαστήματα χτυπούσαν και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όλο το χωριό σαν μια γροθιά έδωσε το παρόν στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση.

Στο μεταξύ, νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των  ΜΑΤ, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

«Τα παιδιά μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

«Αν είναι άντρες να έρθουν μέσα στο χωριό με όλη τους την εξάρτυση αλλά να αφήσουν τα χημικά στην άκρη. Εκεί θα δείξουν αν είναι άντρες», δηλώνει μια άλλη κάτοικος.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο που οι κάτοικοι έκλεισαν τη Δευτέρα με μπάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: