Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια του Πρίνου κατά της ένταξης της υποθαλάσσιας αποθηκης φυσικού αερίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Αθήνα, Ελλάδα 28/03/2011 17:34 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   Την ανησυχία τους με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, που εντάσσει το έργο της υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια του Πρίνου.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil, "Το έργο αυτό αναδείχθηκε πριν ένα χρόνο από τους εργαζόμενους και τη μητρική Εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ως ένα έργο ζωτικής σημασίας όπου διασφάλιζε πλήρως την απασχόληση όλων στο χώρο των κοιτασμάτων του Πρίνου. Πιστεύαμε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι είχαμε εξηγήσει επαρκώς τι σημαίνει περιφερειακή ανάπτυξη και σήμερα έχουμε την πρώτη μας απογοήτευση, γιατί δεν κατανοούν τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση των αναπτυξιακών έργων".

    Τα κοιτάσματα του Πρίνου αντλούνται σήμερα χάρη στους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, καταλήγει το Σωματείο. Επομένως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να φανταστεί κανείς ότι κάτι που κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες δεν μπορεί να αφεθεί έτσι απλά να οδηγηθεί στη συρρίκνωση της εργασιακής απασχόλησης.

    Κ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: