Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας



   Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σήμερα και αύριο. Σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Στο μεταξύ, έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας είχε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Σήμερα ο κ. Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, με θέμα τα φαρμακεία και τον ΟΠΑΔ.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: