Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τουρκία-Λιβύη: Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης για να διευκολυνθεί η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λιβύη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

Άγκυρα, Τουρκία 28/03/2011 13:26 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

   Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, για να διευκολύνει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Συνήφθη συμφωνία (με τις τοπικές αρχές) ώστε η Τουρκία να αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια", υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Ιράκ.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός δε διευκρίνισε πότε η Τουρκία θα αναλάβει την αποστολή αυτήν.

    Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εξήγησε ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης ύστερα από σχετικό αίτημα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι θα στείλει εκεί "πολιτικό και τεχνικό προσωπικό" για να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου.

    "Έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες επαναλειτουργίας του αεροδρομίου", τόνισε ο τούρκος εκπρόσωπος.

    Κ.Λ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: