Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στη Λιβύη για να προστατεύσει και όχι για να εξοπλίσει τον πληθυσμό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειατλαντικής Συμμαχίας.

Λονδίνο, Βρετανία 29/03/2011 21:32 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ Πρακτ)

        Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στη Λιβύη "για την προστασία του πληθυσμού και όχι για τον εξοπλισμό του" εκτίμησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φο Ράσμουσεν μιλώντας στη σύνοδο του Λονδίνου με θέμα την "μετά Καντάφι" εποχή στη Λιβύη.

    Σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου Sky News για την πιθανότητα να προμηθευτούν όπλα οι εξεγερμένοι κατά των δυνάμεων του Καντάφι , ο υπεύθυνος της Βορειατλαντικής Συμμαχίας απάντησε: "Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξουσιοδοτεί για την επέμβαση στη Λιβύη είναι πολύ σαφής: Απαιτεί την επιβολή εμπάργκο όπλων. Εμείς λοιπόν είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό και όχι για να τον εξοπλίσουμε".

    Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε στην ομιλία του στη σύνοδο του Λονδίνου ότι το ζήτημα της παροχής όπλων στους εξεγερμένους "δεν συζητήθηκε" στη σύνοδο.

    "Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την απόφαση 1973 ούτε από την 1970. Η Γαλλία, από την οποία ανέκυψε το θέμα για τον εξοπλισμό των εξεγερμένων, τηρεί αυστηρά την απόφαση. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε το ζήτημα αυτό με τους εταίρους μας", είπε ο κ. Χέιγκ.

    Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: