Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ υποστηρίζει ότι οι "εχθροί" της Συρίας την έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Δαμασκός, Συρία 30/03/2011 15:09 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς-Γαλλ. Πρακτ.-Γερμ. Πρακτ.)

   Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ξεκίνησε την ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας, όπου αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων, μετά τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στη χώρα.

    Αναφερόμενος στα αιματηρά επεισόδια, ο Άσαντ υποστήριξε ότι τα πρόσφατα γεγονότα "απέδειξαν" την ενότητα του συριακού λαού, τονίζοντας ότι η Συρία δεν είναι απομονωμένη από τα όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές του αραβικού κόσμου.

    Αυτή είναι η πρώτη δημόσια παρέμβαση του προέδρου μετά την έναρξη των διαδηλώσεων, στις 15 Μαρτίου.

    "Ξέρω ότι οι Σύροι περιμένουν αυτό το διάγγελμα από την περασμένη εβδομάδα, όμως ήθελα να περιμένω για να έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης (...) για να αποφύγω τις συναισθηματικές δηλώσεις που μπορεί να κατεύναζαν τα πνεύματα αλλά δεν θα είχαν απτό αποτέλεσμα, σε μια στιγμή που οι εχθροί μας βάζουν στο στόχαστρο τη Συρία", είπε.

    Χιλιάδες υποστηρικτές του καθεστώτος είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο, κρατώντας σημαίες και φωτογραφίες του προέδρου, τον οποίο υποδέχτηκαν με το σύνθημα "Μόνο ο Θεός, ο Μπασάρ και η Συρία".

    Μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, οι βουλευτές τον χειροκρότησαν φωνάζοντας "Με το αίμα μας, με την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα Μπασάρ".

   

   

    Φ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: