Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε δράση στη Λιβύη

Ρώμη, Ιταλία 27/03/2011 20:36 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ )

Ιταλία: Το ΝΑΤΟ άρχισε να "εκτελεί τις επιχειρήσεις απαγόρευσης των πτήσεων" πάνω από τη Λιβύη, και να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό για τα όπλα, δηλώνει ο καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

    Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να "εκτελεί τις επιχειρήσεις απαγόρευσης των πτήσεων" πάνω από τη Λιβύη, και να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό για τα όπλα, αναφέρει σε ανακοίνωση του σήμερα ο καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, που διορίστηκε την Παρασκευή επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

    "Διορίστηκα διοικητής των συνδυασμένων δυνάμεων για τις επιχειρήσεις του εμπάργκο. Έχουμε επίσης αρχίσει να εκτελούμε με επιτυχία τις επιχειρήσεις για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων", δήλωσε ο στρατηγός Μπουσάρ.

    "Στο πλευρό των εταίρων της μη-μελών του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη χρήση αεροπορικών δυνάμεων και θα το κάνει με προσοχή και ακρίβεια έτσι ώστε να μην πλήξει τον λαό της Λιβύης", δήλωσε ο καναδός στρατηγός.

    "Η αποστολή μας είναι να κλείσουμε τον Λιβυκό εναέριο χώρο για όλες τις πτήσεις πλην των πτήσεων για μεταφορά βοήθειας και ανθρωπιστικούς λόγους", δήλωσε.

    Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, περιλαμβάνουν την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων και το εμπάργκο όπλων, όλα με εντολή του ΟΗΕ.

    Χ.ΚΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: