Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για αποστασίες από το περιβάλλον του Καντάφι, σύμφωνα με τον γάλλο ΥΠΕΞ.

Παρίσι, Γαλλία 30/03/2011 17:11 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ Πρακτ)

   Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ έκανε σήμερα λόγο για "τις πρώτες αποστασίες" από το περιβάλλον του Μουάμαρ Καντάφι την επομένη της διεθνούς συνόδου που έγινε στο Λονδίνο με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Καντάφι, που ομόφωνα αποφάσισε ότι ο λίβυος ηγέτης πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία.

    "Έχουμε κάποιες ενδείξεις στο πολιτικό σχέδιο και πιθανώς αυτές οι ενδείξεις να είναι φορείς θετικών εξελίξεων, ενημερωθήκαμε για τις πρώτες αποστασίες από το περιβάλλον του Καντάφι στην Τρίπολη" δήλωσε ο κ. Ζιπέ σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

    "Δεν εξετάζουμε το μέλλον του Καντάφι, σκεφτόμαστε ότι δεν έχει θέση στην οικοδόμηση της Λιβύης του αύριο. Εναπόκειται στους Λίβυους τους ίδιους να αποφασίσουν και εμείς τους βοηθάμε σ' αυτό" είπε ο κ. Ζιπέ.

    Την πληροφορία για αποσκιρτήσεις από τους πέριξ του Καντάφι ανέφερε ήδη από την Κυριακή τόσο η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον όσο και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

    Τέλος έγινε γνωστό ότι Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εδρεύει στη Βεγγάζη ανακοίνωσε πώς όσοι από τους πιστούς του Καντάφι αποφασίσουν να τον εγκαταλείψουν δεν θα διωχθούν από τους εξεγερμένους.

   

    Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: