Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Σύρτη. Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον έλεγχο της πόλης.

Βεγγάζη, Λιβύη 28/03/2011 08:28 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ-Ρόιτερς)

    Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι και σημαντική στρατιωτική βάση, επάνω από την οποία πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι εκρήξεις αυτές να προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί.

    "Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια των φιλο-δημοκρατικών δυνάμεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες δεν συνάντησαν μεγάλη αντίσταση.

    Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη με την είδηση της πτώσης της Σύρτης, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

    Συνεπικουρούμενες από τις αεροπορικές επιδρομές, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις τη Λιβύης ανέτρεψαν τις στρατιωτικές ήττες των τελευταίων ημερών και ανακατέλαβαν τον έλεγχο των σημαντικότερων πετρελαϊκών σταθμών στην ανατολική Λιβύη μέχρι την πόλη Μπιν Τζαουάντ.

    Οι δυνάμεις της εξέγερσης έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν προς τα δυτικά.

    Δημοσιογράφος του Ρόιτερς στη Σύρτη δήλωσε ότι άκουσε τέσσερις μεγάλες εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύκτας και είδε φάλαγγα είκοσι στρατιωτικών οχημάτων να εγκαταλείπει την πόλη και να κατευθύνεται προς την Τρίπολη, μαζί με δεκάδες φορτωμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν προς τα δυτικά οικογένειες κατοίκων της Σύρτης.

    Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας δεν ετέθησαν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύκτας στη Σύρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: