Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Λιβύη: οι δυνάμεις του Καντάφι απώθησαν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τη Σύρτη προς το Μπιν Τζαουάντ.

Μπιν Τζαουάντ, Λιβύη 29/03/2011 11:30 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

   Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι και οπλισμένοι κάτοικοι της Σύρτης άνοιξαν πυρ τη νύκτα σε οδική αρτηρία ανατολικά της πόλης, γενέτειρας του λίβυου ηγέτη, απωθώντας τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ, σύμφωνα με πηγές της λιβυκής εξέγερσης.

    Έπειτα από την ανακατάληψη παραλιακών πόλεων της ανατολικής Λιβύης με τη συνδρομή των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις απωθήθηκαν στη Σύρτη και αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν προς το Μπιν Τζαουάντ, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά της Σύρτης.

    Στέλεχος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι έκαναν χρήση ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και μεσαίων όπλων πυροβολικού για να απωθήσουν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

    Ορισμένοι κάτοικοι οικισμών κοντά στην πόλη Ναουφαλίγια, 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Σύρτης, έβαλαν από τα σπίτια τους εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, που βρίσκονται πλέον στη Ναουφαλίγια.

   

    ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: