Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές αποστολές κατά του Καντάφι



   Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ότου ο λίβυος ηγέτης συμμορφωθεί με όλα όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι δεν ετέθη θέμα εξοπλισμού των Λίβυων εξεγερμένων αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί εάν υπάρξει νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι είπε ότι στη σύνοδο υπήρξε "ομοφωνία" στο ότι "ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα".

    Νωρίτερα στη σύνοδο ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε στην ομιλία του ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού των λίβυων εξεγερμένων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις υπάρχουσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη.

    Επίσης και η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι οι ΗΠΑ "δεν αποκλείουν" την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στους εξεγερμένους για να τους βοηθήσουν στην ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: