Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αυτομόλησε στην Αγγλία ο Λίβυος ΥΠ.ΕΞ.



   Αργά το βράδυ, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, παραιτήθηκε από το αξίωμά του και κατέφυγε στο Λονδίνο, με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν ήθελε πλέον να εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι, στη διεθνή κοινότητα.

    Ο ίδιος Βρετανός αξιωματούχος, ενημέρωσε ότι ο Κούσα, αφίχθη στις 30 Απριλίου, με πτήση από την Τυνησία, στο αεροδρόμιο του Φάρνμπορο. Παράλληλα τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει όσους από το περιβάλλον του Λίβυου ηγέτη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον εγκαταλείψουν.

    Εν τω μεταξύ η Τύνιδα ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Καντάφι, στην Τυνησία, κίνηση με ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είναι πολύ σημαντικές οι επενδύσεις της Λιβύης στη χώρα.

    Στο μέτωπο των μαχών,οι Λίβυοι εξεγερμένοι υποχωρούν προς τα ανατολικά μετά τους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Καντάφι, αφήνοντας έτσι τις κυβερνητικές δυνάμεις να προελαύνουν προς τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: