Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στις 15 Απριλίου το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες "δεν θα γίνουν αυτόματα", αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Αθήνα, Ελλάδα 30/03/2011 16:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   Αναπτυξιακά και δημοσιονομικά χαρακτηριστικά θα έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή για όσα σχετικά συζητήθηκαν στο σημερινό υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, υπουργικό συμβούλιο.

    Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ, όπως διευκρίνιζε αρμόδια ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

    Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν και αυτόματα, αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

    Επί του ιδίου ζητήματος επισημάνθηκε επίσης η προτροπή του πρωθυπουργού για τήρηση ενιαίας "γραμμής" και αποφυγή της πολυφωνίας από τα κυβερνητικά στελέχη.

    Το δεύτερο ζήτημα που αφορά το υπουργείο Οικονομικών και για το οποίο αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, είναι εκείνο του επιτρόπου των τραπεζών, του οποίου ο ρόλος ενισχύεται, πρώτον, μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των τραπεζών, με τις τελευταίες να υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες, εφόσον ζητηθούν, και, δεύτερον, μέσω της ενίσχυσης του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών.

    Γ. Μηλιώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: