Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λιβύη. Οι δυνάμεις του Καντάφι σταμάτησαν την προέλαση των εξεγερμένων σε απόσταση 140 χλμ. από τη Σύρτη.

Μπεν Τζαουάντ, Λιβύη 28/03/2011 12:05 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.)

   Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησαν σήμερα την προέλαση των λίβυων εξεγερμένων στην έξοδο του Μπεν Τζαουάντ, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χλμ. ανατολικά της Σύρτης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

    Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν χθες Κυριακή το Μπεν Τζαουάντ αφού είχαν προηγουμένως ανακαταλάβει την πετρελαϊκή πόλη Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νικηφόρας προέλασής τους με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.

    Σήμερα το πρωί ωστόσο δέχθηκαν τα πυρά βαρέων πολυβόλων των δυνάμεων του Καντάφι που έφθασαν με ημιφορτηγά στο δρόμο που οδηγεί από το Μπεν Τζαουάντ στη Νοφίλια, προς την κατεύθυνση της Σύρτης.

    Οι εξεγερμένοι ανασυντάχθηκαν τότε προς το Μπεν Τζαουάντ και απάντησαν με βαρέα πυροβόλα. Σφοδρές ανταλλαγές πυρών συνεχίζονταν στις 11.00 (ώρα Ελλάδας).

    Η Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι και ο επόμενος στόχος των εξεγερμένων, εξακολουθούσε να ελέγχεται σήμερα το πρωί από τις δυνάμεις του καθεστώτος, διαπίστωσε άλλος δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: