Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ενημερωτική επίσκεψη στην Πάρο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου

“Την Πάρο και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, ο κ. Πουσσαίος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παντελή Τζανακόπουλο, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Γεωργικό Συνεταιρισμό του νησιού, τα κτίρια στέγασης των υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και νυν Περιφερειακής Ενότητας Πάρου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το Δήμο Πάρου.
Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των επιμέρους δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού (Τυροκομείο Οινοποιείο, Ελαιοτριβείο) καθώς και στους χώρους επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων τους με πρότυπη καινοτόμο μέθοδο, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει αλλά και για το πρόγραμμα ανάπτυξης και επέκτασης του συνεταιρισμού με την  κατεδάφιση και ανέγερση νέου οινοποιείου βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού ζήτησαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην επίλυση των προβλημάτων του, στην ενίσχυση της αγροκτηνοτροφικής δραστηριότητας του νησιού και των τοπικών παραδοσιακών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μεθόδων αλλά και τη συμβολή της στην προώθηση των προϊόντων του, εντός και εκτός των γεωγραφικών της ορίων.
Ο κ. Πουσσαίος επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής και του ίδιου του κ. Μαχαιρίδη για στήριξη της αγροτικής οικονομίας. Να υπάρξει δηλαδή σαφής διαφοροποίηση για τον νησιωτικό χώρο, στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω του ΕΣΠΑ, ώστε να επωφεληθούν των επιδοτήσεων επί ίσοις όροις και οι ενδιαφερόμενοι στο Νότιο Αιγαίο.
Ο κ. Πουσσαίος  ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού για την παρουσία του υπουργού στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου.
Στη συνέχεια ο κ. Πουσσαίος επισκέφθηκε τα κτίρια όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου, και συζήτησε με τους υπαλλήλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η εξέταση της δυνατότητας συγκέντρωσης των υπαλλήλων σ’ ένα κτήριο, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των υπηρεσιών υπέρ της εξυπηρέτησης του πολίτη».
Τέλος, ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Βλαχογιάννη και συζήτησε θέματα χρηματοδότησης των έργων που έχει θέσει σε προτεραιότητα η δημοτική αρχή, και ζητήματα, όπως αυτό της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της Πάρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: