Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Οι πολίτες της Βεγγάζης, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας οργανώνονται για να ξαναλειτουργήσουν μόνοι τους την πόλη.

Βεγγάζη, Λιβύη 25/02/2011 20:57 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ)
   Οι αντικαθεστωτικοί Λίβυοι της Βεγγάζης σχημάτισαν σήμερα ένα δημοτικό συμβούλιο σε μια προσπάθεια επανενεργοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και αποκατάστασης της τάξης στην πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, που ελέγχεται πλέον από τους εξεγερμένους κατά του συνταγματάρχη Καντάφι.

    "Ο συνασπισμός της 17ης Φεβρουαρίου" όπως ονομάστηκε ο σχηματισμός του συμβουλίου, που αποτελείται από 13 μέλη , είναι επιφορτισμένος να εκτιμήσει τις πιό επείγουσες ανάγκες κυρίως στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας και των δημόσιων υπηρεσιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Αμπντελχαφίζ Γόκα.

    Παράλληλα, πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Βεγγάζης έχουν κατέβει στους δρόμους της πόλης κραδαίνοντας σημαίες και πυροβολώντας στον αέρα σε ένδειξη χαράς.

    "Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ασφαλίσουμε την πόλη μας" ανέφερε ο κ. Γόκα τη στιγμή που αρκετοί κάτοικοι της Βεγγάζης είναι έτοιμοι να πάνε στην Τρίπολη για να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους, που διαδηλώνουν ζητώντας την αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία.

    "Αρχικά είχαμε πανικοβληθεί λόγω του χάους. Αλλά οι νέοι είναι αρκετά οργανωμένοι και τώρα κάθε μέρα είμαστε καλύτερα από την προηγουμένη" ανέφερε ο κ. Γόκα που κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν "ένα κάλυμα από αέρος", μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, για να παρεμποδιστούν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις και οι μισθοφόροι, να πυροβολούν κατά των διαδηλωτών από αέρος.

    Καταλήγοντας ο κ. Γόκα απέκλεισε κάθε επέμβαση από το εξωτερικό. "Μπορεί να παλέψουμε όλοι και να πεθάνουμε όλοι, αλλά δεν θα ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τους ξένους" .

    Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: