Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του λίβυου ηγέτη Καντάφι, διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι η οικογένειά του δεν έχει χρήματα στο εξωτερικό και ότι στη Λιβύη επικρατεί ηρεμία.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 27/02/2011 16:43 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ. )
    Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η οικογένειά του είναι "πολύ ταπεινή" και δεν έχει χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Καντάφι.

    "Δεν έχουμε χρήματα στο εξωτερικό. Είμαστε μία πολύ ταπεινή οικογένεια και όλος ο κόσμος το γνωρίζει", δήλωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοτπικού δικτύου ABC, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της εκπομπής που γυρίστηκαν στην Τρίπολη.

    "Μας κάνει να γελάμε όταν λένε ότι έχουμε χρήματα στην Ευρώπη ή την Ελβετία. Είναι μία φάρσα", πρόσθεσε ο γιος του Καντάφι.

    Χθες Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την επιβολή σοβαρών κυρώσεων εις βάρος του συνταγματάρχη Καντάφι, της οικογένειάς του και του καθεστώτος του, ανάμεσά τους και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Καντάφι, τεσσάρων γιων του και ενός μέλους του καθεστώτος του.

    "Στη Λιβύη επικρατεί ηρεμία, οι στρατιωτικοί δεν έχουν επιτεθεί εναντίον κανένα πολίτη", διαβεβαίωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ. "Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και των πληροφοριών που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης", επεσήμανε.

    "Κανείς δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα", όπως είπε απαντώντας στην έκκληση για αποχώρηση του Καντάφι που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Ζούμε εδώ και θα πεθάνουμε εδώ", διαβεβαίωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ. "Είναι η χώρα μας, οι Λίβυοι είναι ο λαός μας. Σε ό,τι αφορα εμένα, εκτιμώ ότι κάνω το δίκαιο", επέμεινε υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αφορούν τους Αμερικανούς τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη.

    Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: