Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


ΠΑΡΟΣ 23/2/2011

Σήμερα η κυβέρνηση παραλαμβάνει ένα μήνυμα.
Σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, το σύνολο της κοινωνίας δίνει μια απάντηση στην πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνωρίσαμε ποτέ.
Φτάνει πια Ως εδώ.
Μέσα σε 16 μήνες  παρακολουθήσαμε μεταμορφώσεις, αλλαγές πορείας και την αναξιοπιστία ανθρώπων που εκλέχτηκαν κάτω από σημαίες και υποσχέσεις που ξαφνικά γίνανε η αιτία της κρίσης.
Ποτέ ξανά μια κυβέρνηση δεν διέψευσε τόσες πολλές φορές τον εαυτό της σε τόσο λίγο χρόνο.
 Μας λένε «πέστε μας μια άλλη λύση».
 Λύσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί από πολλούς.
 Όμως για να συζητήσης χρειάζεσαι αξιόπιστο συνομιλητή.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη,

Είναι ο Κος Παπανδρέου που ενώ γνώριζε την κατάσταση αλλά και το πρόγραμμα που η κυβέρνηση του θα ακολουθούσε,  έλεγε ¨λεφτά υπάρχουν», που έταζε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό κάνοντας ταυτόχρονα αναλύσεις για το που οδηγεί η συρρίκνωση μισθών και κατανάλωσης.
Είναι ο Κος Παπανδρέου που στις συνεντεύξεις του κατηγορούσε το ΔΝΤ ότι «Όπου μπήκε έφερε τη καταστροφή».
Είναι ο κος Παπανδρέου που πέρσι τέτοιο καιρό  κατηγορηματικά έλεγε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ» ενώ 2 μήνες πριν παρασκηνιακά είχε εξασφαλίσει την παράδοση της χώρας σε αυτό.
 Είναι ο Κος Παπανδρέου που τον Σεπτέμβριο του 2010 έλεγε «ΦΤΑΝΕΙ – ΩΣ ΕΔΩ δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, ΔΕΝ αντέχει άλλο η κοινωνία",.
Για να  ακολουθήσει μια βδομάδα μετά τις Δημοτικές εκλογές, ένα μπαράζ από αντιλαϊκά μέτρα με περεταίρω μείωση μισθών, με μέτρα που διόγκωσαν την ανεργία αύξησαν το χρέος ξεπούλησαν σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες-συνεργάτες, δημόσια περιουσία.
 Είναι αυτή η κυβέρνηση που 16 μήνες τώρα δεν έχει ψηφίσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ νόμο που να ασχολείται με την ανάπτυξη αλλά έχει επιδοθεί σε μια βιομηχανία κατασκευής αντιλαϊκών, αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών, φορομπηχτικών νόμων.
 Δεν υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής. Η κυβέρνηση ψεύδεται καθημερινά. Συζητάει μόνο με τους υπάλληλους του Μπόμπολα του Βαρδινογιάννη και άλλων ομοίων τους  στα κανάλια.
 Το ρόλο του χουντικής ΥΕΝΕΔ και του Γεωργαλά έχουν αναλάβει  τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων και  με λύσσα επιτίθενται καθημερινά  σε όποιον διεκδικεί , αντιστέκεται, έχει διαφορετική άποψη.
 Πιστεύει ότι μετατρέποντας τη κοινωνία σε ένα σπίτι του Big brother θα καταφέρει να συντηρικοποιήσει την κοινωνία, θα εξυπηρετήσει του φίλους της,  θα παραδώσει με ασφάλεια τη χώρα στην – όπως ο κος Παπανδρέου απεκάλεσε –
«ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».
 Όλες οι προσπάθειες διαλόγου απέτυχαν. Όλη η ανοχή που ένα χρόνο τώρα δείχνει η ελληνική κοινωνία οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην φτώχεια στην ανεργία, στην εξάρτηση από κέντρα αποφάσεων που δεν ελέγχονται από λαούς, από οργανωμένες κοινωνίες,
 αλλά κέντρα που ονειρεύονται  μια κοινωνία «κινεζοποιημένη» χωρίς δικαιώματα, ελεγχόμενη με στρατιωτικοποιημένους μηχανισμούς καταστολής.
  Αντιδρούμε. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Σε όλη την Ευρώπη, σε όλη τη Μεσόγειο, στην ίδια την Αμερική οι κοινωνίες λένε ΟΧΙ .
 Αγωνιζόμαστε για τη πλήρη ανατροπή του Μνημονίου που βάζει στο γύψο τη χώρα, την οικονομία τους εργαζόμενους για δεκαετίες. Για την αποδέσμευση απο τον καταστροφικό μηχανισμό στήριξης της τρόικας που υλοποιεί χωρίς δισταγμό η κυβέρνηση.
 Κάθε μέρα θα δυναμώνουμε τη φωνή μας.
 Κάθε μέρα θα γινόμαστε περισσότεροι και αποφασιστικότεροι.
 Μέχρι να φύγει από τη χώρα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που μας οδήγησε στα αδιέξοδα
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ   ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: