Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη.

Παρίσι, Γαλλία 25/02/2011 10:06 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ-Γαλλ.Πρακτ.)

Λιβύη: Γαλλο-βρετανική πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την επιβολή εμπάργκο όπλων, κυρώσεων και την σύγκληση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη.
   Η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης που προβλέπει την επιβολή "συνολικού εμπάργκο όπλων και κυρώσεων" στη Λιβύη, καθώς και την υποβολή αιτήματος προς "το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την δίωξη των μελών της λιβυκής ηγεσίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί.

    Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συγκαλεί για σήμερα το απόγευμα έκτακτη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας για τη Λιβύη, για να συζητήσει με τους υπουργούς Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τη Λιβύη και την προσφορά βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη στη Λιβύη.

    "Υπάρχει ένα γαλλο-βρετανικό σχέδιο...ζητήσαμε τη λήψη απόφασης για συνολικό εμπάργκο όπλων, κυρώσεις και αίτημα προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη των μελών της λιβυκής ηγεσίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info. Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν οικονομικές κυρώσεις και απαγόρευση μετακινήσεων, διευκρίνισε.

    "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πρέπει να δοθεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα", πρόσθεσε η Μισέλ Αλιό-Μαρί λέγοντας ότι υπάρχουν "πολλές εκατοντάδες νεκροί", αλλά ότι δεν υπάρχει σαφής απολογισμός από την καταστολή της εξέγερσης στη Λιβύη.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει τη γαλλο-βρετανική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: