Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τυνησία: Νέες επεισόδια σημειώνονται μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις.

Τύνιδα, Τυνησία 27/02/2011 14:43 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ. )

    Νέα βίαια επεισόδια σημειώνονται σήμερα στις αρχές του απογεύματος στο κέντρο της Τύνιδας, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

    Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, επίκετρο των συγκρούσεων, και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον πολυκατοικιών σπάζοντας τα τζάμια τους και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να τους διαλύσουν ρίχνοντας ακόμη και προειδοποιητικά πυρά.

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

    Το υπουργείο πρόσθεσε ότι χθες Σάββατο συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ ακόμη 88 συνελήφθησαν την Παρασκευή επειδή επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

    Εξάλλου σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει αυτές τις ενέργειες "σε μία ομάδα προβοκατόρων που διείσδυσε στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών και η οποία χρησιμοποίησε νεαρούς μαθητές λυκείου ως ανθρώπινες ασπίδες για να επιδοθεί σε πράξεις βίας, πυρπολήσεις με στόχο να σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους".

    Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: