Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ Αουτζάλι τάσσεται υπέρ της μεταβατικής κυβέρνησης που σχημάτισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ατζλέιλ στη Βεγγάζη.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 27/02/2011 01:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

   Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις Ηνωμένες Πολιτείες Άλι Αουτζάλι δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς το Σάββατο ότι υποστηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ.

    ‘Υποστηρίζω τη νέα προσωρινή κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε από τον Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ολόκληρης της Λιβύης’, δήλωσε ο Αουτζάλι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι δεν εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    ‘Υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση ως μεταβατική κυβέρνηση ως την απελευθέρωση όλης της Λιβύης, η οποία ελπίζω θα συμβεί πολύ σύντομα’, πρόσθεσε.

    Η εξουσία του Καντάφι, που διαρκεί 41 χρόνια, έμοιαζε να αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο χθες καθώς η εξέγερση εξαπλώνεται στη χώρα. Η εξέγερση ακολουθεί τους λαϊκούς ξεσηκωμούς που ανέτρεψαν αυταρχικούς ηγέτες στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

    Η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Quryna ανέφερε το Σάββατο ότι ο Άμπουντ Ατζλέιλ ηγείται της προσωρινής κυβέρνησης που έχει έδρα τη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη.

    Μπ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: