Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ελβετία: Έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τη Λιβύη αύριο.

Γενεύη, Ελβετία 24/02/2011 14:32 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, πραγματοποιεί αύριο ειδική συνεδρίαση για την κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λιβύη, μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της Ουγγαρίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο.

    Την αίτηση υπογράφουν 21 χώρες από το σύνολο των 47 χωρών-μελών του ΣΑΔ, ενώ υποστηρίζεται και από άλλες 33 χώρες, που δεν είναι μέλη του ΣΑΔ --Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Καναδάς, Αυστρία, Αυστραλία κ.ά.

    Παρόμοιες ειδικές συνεδριάσεις έχουν γίνει άλλες 14 φορές στην ιστορία του ΣΑΔ αλλά την Παρασκευή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά για ένα τρέχον κράτος-μέλος του, τη Λιβύη.

    Η Υπάτη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι κάλεσε τις λιβυκές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα τους και ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: