Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στους 121 οι νεκροί από τη Νέα Γρίπη

28 Φεβρουαρίου 2011, 07:07
  Η εβδομαδιαία συνάντηση εργασίας για την πορεία της εποχικής γρίπης θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σήμερα στις 14:00 την ώρα που τα θύματα της γρίπης Η1Ν1 έχουν φθάσει τα 121, μετά το θάνατο άλλων τεσσάρων ασθενών ηλικίας 39-55 ετών, εξαιτίας επιπλοκών.
Επιπλέον πέντε άτομα εισήχθησαν προχθές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ στους 114, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 317 άτομα.
Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της γρίπης Α (Η1Ν1) εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ευνοείται κάτι τέτοιο από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.
Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή του έτους οι νεκροί στην χώρας μας έχουν φτάσει τους 121, ενώ περίπου 108 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες της χώρας καθώς παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.
Στο μεταξύ όπως προκύπτει απο σχετική ανακοίνωση των ειδικών του Κέντρου την περασμένη Παρασκευή, παρόλο που στην χώρα μας καταγράφονται πλέον σαφείς πτωτικές τάσεις σε σχέση με την περασμένη περίοδο, η νέα γρίπη παραμένει σε φάση υψηλής δραστηριότητας.
Έτσι, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο ιός Α(Η1Ν1) θα συνεχίσει να δρα εντός των συνόρων για τις επόμενες εβδομάδες και συνεπώς αναμένεται να εκδηλωθούν και νέα σοβαρά περιστατικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κανεις να μας πει αν τα νουμερα αυτα ειναι στατιστικα στο επιπεδο που παντα ισχυε? Μηπως μας φουμαρουν παλι οι φαρμακευτικες εταιρειες?