Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η «Πάρος ΑΞΙΑ» για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου

  Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου επί της ενστάσεως της παράταξής μας κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών για το Δήμο Πάρου δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011. Το Δικαστήριο έκρινε βάσιμη την ένστασή μας ως προς την καταμέτρηση των εγκύρων ψηφοδελτίων, όχι όμως στην έκταση που εμείς πιστεύαμε ότι υπάρχει πρόβλημα.
Η διαφορά πλέον των δύο συνδυασμών μειώθηκε στις εννέα ψήφους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο με όρους αντιπροσώπευσης ποσοστού πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού. Στο δεύτερο σκέλος της ένστασής μας, που αφορά στις μεταδημοτεύσεις κατά το πριν τις εκλογές χρονικό διάστημα, το δικαστήριο δεν έκρινε επί της ουσίας.
Δεν προχώρησε αναλυτικά στην εξέταση της  νομιμότητας των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας που χορηγήθηκαν από το Δήμο Πάρου και αφορούν 20 περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων, όχι επί του συνόλου που θα έπρεπε να ελεγχθούν, αλλά επί εκείνων που προλάβαμε να υποβάλουμε στην ένσταση μας.
Σεβόμαστε απόλυτα την κρίση του δικαστηρίου, γι’ αυτό άλλωστε κι εξαρχής καταφύγαμε σε αυτό για τη διευθέτηση της διαφοράς επί του εκλογικού αποτελέσματος της 14ης Νοέμβρη 2010. Ωστόσο, η μη εξέταση της ουσίας του δεύτερου αιτήματός μας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι παράνομες μεταδημοτεύσεις συντελέστηκαν και αναμφισβήτητα αλλοίωσαν κατά τη γνώμη μας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι διάφορο το γεγονός ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε –μετ’ εμποδίων- δεν έτυχαν ουσιαστικής διερεύνησης από το δικαστήριο.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη για την Πάρο «Πάρος ΑΞΙΑ» από της συστάσεώς της λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της Πάρου και όλων ανεξαιρέτως των Παριανών.
Με βάση τις ίδιες αρχές θα πράξει και τώρα, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά της, πάντοτε στα πλαίσια δημοκρατικής διαβούλευσης των μελών και υποστηρικτών της και αυστηρής διαφάνειας των κινήσεών της.   
Γραφείο Τύπου,
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
για την Πάρο «Πάρος ΑΞΙΑ» 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν προλαβε καλα καλα να βγει η αποφαση και το κοριτσι μας εκοψε ροδα μυρωμενα.Ευγε!!!