Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αρπάζουν και τρώνε σκυλιά

Το γράφει «το Ποντίκι» στην τελευταία του έκδοση, αναφερόμενο σε ρεπορτάζ στα Πατήσια. Γράφει μεταξύ πολλών άλλων: «Η καταγγελία – ή καλύτερα η ενημέρωση- που έγινε στο «Π» ήταν γροθιά στο στομάχι… Όπως μας είπαν, σε πολλά από τα μικρά διαμερίσματα που ζουν στοιβαγμένοι οι «φτωχοδιάβολοι», τις μέρες της απόλυτης απόγνωσης και της απόλυτης θολούρας που φέρνει η πείνα, το μεσημεριανό τραπέζι «στρώνεται» με τα σκυλάκια που αρπάζουν από ηλικιωμένους και ηλικιωμένες κατοίκους της γειτονιάς».
«Το φαινόμενο μπορεί να είναι καινούργιο στην Αθήνα, έχει, όμως, παρατηρηθεί εδώ και καιρό στην περιφέρεια, όπως στη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα. Ειδικά σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, οι αρχές έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό, ότι είχαν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε καταστήματα τροφίμων, οι αρπαγές ζώων από μαντριά αλλά και οι διαρρήξεις σε σπίτια με μοναδικό «λάφυρο» τρόφιμα.
Στη συνέχεια κάτοικοι και αρχές παρατήρησαν τομάρια σκύλων και γατών, που  τους έβαλαν σε υποψίες, ότι μετανάστες, που έχουν ξεπεράσει το όριο της πείνας, στρέφονται ακόμα και σε αυτά τα ζώα για να επιζήσουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με την Εκκλησία και συλλόγους της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλία να οργανώνει συσσίτια για τους εξαθλιωμένους μετανάστες.
Χαρακτηριστική και σοκαριστική ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η προσωρινή επιτροπή που είχε συσταθεί και καλούσε τους κατοίκους για συμμετοχή σε σύσκεψη:
«Το τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στον τόπο μας, αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις, που όταν τα ακούς θλίβεσαι. Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες, σημάδι που δείχνει, ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα, για να μην πεθάνουν από την πείνα.
Κάθε συμπολίτης μας, που νιώθει άνθρωπος, δεν μπορεί να νιώθει αδιάφορος, όταν συνάνθρωποί του βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Άλλωστε, από πεινασμένο άνθρωπο όλα μπορεί να τα περιμένεις.
Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Γι΄αυτό κάποιοι συμπολίτες μας δημιούργησαν μια προσωρινή επιτροπή, με σκοπό την οργάνωση συσσιτίων για τους ‘πεινώντες και διψώντες’ κατά τη ρήση του Ευαγγελίου».
Το παρόν δημοσίευμα  το αφιερώνουμε στους πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες της Πάρου, που,  για ένα τόσο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα, που θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, λόγω της οικονομικής κρίσης,  δεν έχουν πράξει μέχρι τώρα τίποτε απολύτως. Το θηρίο που κρύβει μέσα του, ο κάθε πεινασμένος, σε κάποιους οικονομικούς μετανάστες έχει ξυπνήσει και στην Πάρο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: