Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση

Θέτουμε υπόψη του νέου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, Στέφανου Γαβαλά, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του, μια πρόσκληση που έφτασε και σε μας από το Εργαστήριο Λιμενικών  Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για ένα συνέδριο που αφορά τη διαχείριση και βελτίωση των παράκτιων ζωνών.
Η θεματολογία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αφορά και το νησί μας, που το απασχολούν(;) ή πρέπει να το απασχολούν προβλήματα για τα ο οποία θα γίνουν εισηγήσεις σχετικές στο συνέδριο αυτό.
Μεταφέρουμε μέρος του περιεχομένου της πρόσκλησης:
«Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις παράκτιες ζώνες στην Ελλάδα, την έρευνα, το σχεδιασμό, την προστασία, τη μελέτη, την κατασκευή και τη διαχείριση των παράκτιων έργων, καθώς επίσης και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις παράκτιες ζώνες.
Το Συνέδριο απευθύνεται στους ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις παράκτιες ζώνες».
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  • Παράκτιο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
  • Παράκτια γεωμορφολογία και διακίνηση ιζήματος
  • Νέες μέθοδοι και τεχνολογίες για την παρακολούθηση των παράκτιων ζωνών
  • Επίδραση κλιματικών αλλαγών. Συνέπειες από την ανύψωση της θαλάσσιας στάθμης
  • Έργα προστασίας των ακτών
  • Χωροθέτηση παράκτιων έργων
  • Θεσμικό πλαίσιο και νομοθεσία
  • Οικονομική και κοινωνική πολιτική. Διεθνείς τάσεις
  • Παράκτιος τουρισμός
  • Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία παράκτιων έργων και χρήση θαλάσσιων πόρων
  • Παράκτια οικοσυστήματα
  • Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός παράκτιων ζωνών
  • Αρχιτεκτονική παράκτιου μετώπου
  • Προγραμματιζόμενα μείζονα  έργα στο θαλάσσιο μέτωπο.
Επειδή συχνά  η σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των Λιμενικών Ταμείων, όπως και άλλων δημοτικών φορέων συγκροτείται με κριτήρια σκοπιμότητας και όχι με κριτήρια που έχουν σχέση με την κατάρτιση και τη γνώση του αντικειμένου που καλούνται να υπηρετήσουν, χρήσιμο είναι το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο που θα ορισθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια της Πάρου και της Αντιπάρου, να δηλώσει συμμετοχή στο σημαντικό αυτό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 21-24 Νοεμβρίου του 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210- 7722367 και 210- 7722375 (Χ. Μαστρογιάννη, Β. Παπαθανασίου)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σπευσει ο προεδρος!Ας μεινουμε ησυχοι και εμεις και αυτος.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια και θα ενδιαφερθεί ο νέος πρόδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου,έχει όλα τα προσόντα.Είναι Μηχανικός, είναι Λιμενολόγος, είναι Περιβαντολόγος, πρόσφατα έγινε και ειδικός ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ μελετών, αλλα κυρίως είναι εδώ και δεκαετίες ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ (μελέτες,προμήθειες και κατασκευές)

Ανώνυμος είπε...

Τι μου θυμησες!Εκεινο το μεγαλειωδες εργο της αποχετευσης στη Ναουσα.Τελικα ειναι υπευθυνος για πολλα σταρβα του νησιου.ΖΗΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι άριστη η προτροπή του Διαχειριστή, γιατί αλλοιώς θα την θάβανε την πρόσκληση για το Συνέδριο ,του οποίου τα θέματα είναι σημαντικότατα και άμεσα μας αφορούν. Και το ΥΕΝ ή όπως το μεταμφιέσανε να στείλει νέα μορφωμένα στελέχη για επιμόρφωση όπως επίσης και στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Όσο για τον κ.Γαβαλά ας ελπίσουμε οτι διαθέτει αυτογνωσία και ο Δήμαρχος γνώση για να πράξουν το αυτονόητο για το καλό των νησιών μας και του Ταμείου.